„Už od předchozích let jsme v tyto dny rozšířili běžné menu o několik druhů vegetariánských i veganských snídaní, stejně tak jako hlavních jídel," prozradila Jana Blaker z restaurace U Čápa. „Návště-vníci to ocenili, stejně jako to, že jsme udělali několik jazykových mutací nabídky a dokázali se domluvit více jazyky, včetně třeba řečtiny. Byly to pro personál opravdu perné dny, ale zájem ukázal, že to je správná cesta. Proto v tomto stylu pokračujeme i letos," dodala Bleker.

I tento rok je nabídka pestrá a za ceny více než příznivé. Rozhodně zde neplatí, že pro cizince se dělají ceny jiné, zpravidla méně příznivě, než pro Čechy. Tak jako to bývá v jiných městech. Za zhruba tři eura tu může zájemce posnídat džus, kávu nebo čaj, 2 kusy bílého pečiva a dva krajíce chleba společně s jedním z menu, například šunkou, sýrem, máslem a džemem.Za cenu do sta korun pak lze poobědvat tagliatelle s bazalkovým pestem, zeleninové rizoto nebo některý s bohatých salátů.

„Dnes už se těšíme na skupinku Francouzů, kteří k nám chodí pravidelně. Těší se jak oni na nás, tak i my na ně. Vůbec jsou návštěvníci festivalu neuvěřitelně milí, bezproblémoví a přátelští," prozradila servírka Vlaďka. „Jejich přístup a pohoda, kterou šíří, nám vynahradí všechen ten stres a spoustu práce po celý víkend pracují totiž obě směny a všichni zaměstnanci," dodala Vlaďka.

Jídelní lístek o vegetariánská jídla doplnili také v zájezdním hostinci Železná. Kromě toho dle informací personálu, samozřejmě nabídnou i českou klasiku ne každý totiž tento způsob stravování vyznává, a výborné pivo.

Hotel Corso sice v nabídce tato jídla vede, nápor hostů se jich však netýká. Termínově to totiž vyšlo na dovolenou a tak je zařízení zavřeno.