ROKYCANY - K prvnímu lednovému dni patři v okresním městě výšlap stovek turistů na vrchol Žďáru. A také 23. ročník závodu cyklistů a běžců se startem z Pivovarské ulice. Velká cena společnosti EKO komíny měří opět přes čtyři kilometry a účastníci se na náročnou trať vydají ve 13 hodin. Dosavadní rekord z roku 2020 drží Martin Stošek v čase 12:54 minut. Pokud by ho zítra někdo překonal, může počítat s prémií deset tisíc korun.

Registrovat se lze v Pivovarské ulici od 12 hodin.

SMĚDČICE - Členové divadelního souboru Smečka přichystali dnes ve Smědčicích loučení s letopočtem 2022. Dějištěm bude Obecní dům, kde budou po 19. hodině promítnuty fotoprojekce, zazní písničky pro děti a nechybí scénky na pódiu, Hudební doprovod obstarají Chlapi z předměstí a dostaví se prý i populární Tom Bola.

Návštěvníkům je doporučené donesení jídla i pití, hudebních nástrojů a dobré nálady.

Rokycanská nemocnice a.s.
V rokycanské nemocnici platí zákaz návštěv

BŘASY - Obyvatelé Břas i vesnic, které k nim náleží, mají šanci na pohyb i hudbu.

Dnes v jedenáct hodin se vydají rekreační cyklisté od Sokolky na silvestrovskou jízdu. Zítra se především majitelé čtyřnohých přátel vypraví ve čtrnáct hodin od areálu pod úřadem na novoroční procházku se psy. A v nedalekých Vranovicích začíná zpívání u kapličky úderem patnácté hodiny.

SKOŘICE - Rybáři ze Skořic organizují zítra posezení u rybníka. Se zahájením ve třináct hodin a upozorněním pro účastníky: Kdo si co přinese, to si vypije a sní!

KORNATICE - Páteční večer patřil v Kornaticích sportovcům. Při turnaji stolních tenistů ve čtyřhře byly páry nalosované.

Zítřejší odpoledne mají v režii dobrovolní hasiči. Zvou spoluobčany ve 13.30 ke krámku, odkud se jde na Ořechovnu. Zde je zajištěné posezení u ohně a jedlíci nesmí zapomenout na uzeniny.