Pošťačka na Horažďovicku si nechávala peníze, které dostávala například za balíky. Celkem si přišla za měsíc a půl na téměř třicet tisíc korun. Policisté z oddělení hospodářské kriminality ukončili prověřování zpronevěry.

„Usnesení o zahájení trestního stíhání převzala od komisaře třiačtyřicetiletá žena z Horažďovicka, která byla obviněna z přečinu zpronevěra. Žena v době od měsíce dubna do poloviny května letošního roku pracovala jako zaměstnankyně pošty. Obviněná si přisvojila svěřené hodnoty, kdy šlo o zásilky na dobírku a finanční hotovost, které použila pro vlastní potřebu a svým jednáním způsobila škodu za 29 099 Kč,“ uvedla klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Žena trestný čin spáchala v době, kdy byl na našem území vyhlášen nouzový stav, tzn. v době od 12. března do 17. května 2020. Tento fakt bude mít také vliv na výši trestu.

Zpronevěra peněz se na Klatovsku řešila i v minulém roce v Srní a v Prášilech, kde pracovnice Pošty partner, kterou obec provozuje, zpronevěřila 165 700 korun. Od klatovského soudu odešla s podmínkou.

Nehoda u Dehtína.
Hasiči museli po čelní srážce vozů jednoho řidiče vyprošťovat