Devatenáctiletý mladík skončil s vážným zraněním na emergency poté, co jej v pondělí ráno srazil vlak v Blížejově na Domažlicku. Policistům byla událost nahlášena v pondělí v 7:43 hodin. "Podle svědků se muž nakláněl do kolejiště, pravděpodobně mu tam něco spadlo. Zrovna když přijížděl vlak na nádraží, muž zavrávoral a upadl do kolejiště, kde došlo ke střetu s vlakem," upřesnila mluvčí policie Dagmar Brožová.  Nehodu na místě dál šetří domažličtí kriminalisté. 

Mladík střet s vlakem přežil, jeho zdravotní stav je ale vážný. "Muž utrpěl velmi vážná zranění, s nimiž byl převezen na urgentní příjem do Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně," sdělil Deníku mluvčí zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha.

Provoz vlaků na trati mezi Domažlicemi a Staňkovem během pondělního dopoledne nahradily autobusy. České dráhy o tom informovaly na svých webových stránkách. "Provoz se zastavil a k nehodě pravděpodobně vyrazí jednotka našich hasičů," řekl mluvčí ze Správy železniční a dopravní cesty Marek Illiaš necelou hodinu po ohlášení nehody.

Škoda na vozidle Peugeot byla vyčíslena na 30 tisíc korun.
Řidič nepřiměřeně zareagoval na protijedoucí vozidlo a havaroval