Zítra se s Rokycany loučí poslední turnus bruslařů, kteří zde absolvovali soustředění. V týdenních cyklech se tu vystřídalo 220 chlapců a dívek ve věku od sedmi do osmnácti let!

„Nezastíráme, že je to ekonomické zajímavé. Nejen pro zimní stadion, ale také pro hotely a stravovací zařízení ve městě. Sportovce z celého světa totiž doprovázejí jejich nejbližší a potřebují se někde vyspat, najíst a mít dostatečný prostor k tréninkům," zdůraznil šéf areálu Vladislav Bejček. Tentokrát si občas prožil horké chvilky, protože oprava střechy stadionu se protáhla a na účastníky soustředění se v jednom dopoledni snášel hustý déšť. „S Alanem Spieglem, který má bruslaře na starost, jsme vyrazili za místostarostkou Marií Hlávkovou. Pomohlo to a do konce cyklu panovala s podmínkami spokojenost," dodal Bejček.

Sedmidenní zátěž byla pro aktéry z Austrálie, Švýcarska, Slovenska a všech skandinávských zemí náročná. „Začínali jsme po sedmé hodině ranní a končili za tmy. Ve skupinách podle věku a vždy pod dohledem zkušených trenérů. Jmenovat mohu Katku Beránkovou, Oto Dlabolu, Ivana Králíka nebo Veroniku Vrtělovou," zdůraznil Spiegl, který se svojí sestrou absolvoval množství světových šampionátů i olympijských her.

Pobyt na ledové ploše střídali bruslaři s tělocvičnou a výběhy do přírody. V rozvrhu zbyl i prostor na návštěvu Plzně (zoologická zahrada, pivovar).