Bystroň si odpykává dvouletý trest ta dopink. Ten mu vyprší až 4.ledna, ale příslušné orgány UEFA A FIFA a vyhověly žádosti západočeského klubu a povolily Bystroňovi přípravu s mužstvem už nyní.

Odchovanec ostravského fotbalu, který na dlouhou dobu vypadl z režimu vrcholového fotbalisty, se ale prý po fyzické stránce cítí dobře.

"Trénink byl super, užívám si to. Ke konci už jsem cítil trochu únavu. Vím, že mám co dohánět, ale na to, že mám nadváhu čtyři kila, to bylo celkem dobré," svěřil se obránce novinářům po dopoledním tréninku na hřišti v Luční ulici.

Bystroň má dohodu s klubem, že zahájí společnou přípravu s mužstvem na začátku ledna příštího roku.

"Mám dva měsíce na to, abych se dostal do formy. Během zimní přípravy dostanu šanci a bude na mě, jestli ji využiju. Klub mě chce vidět na hřišti a podle toho se uvidí," poznamenal.

Po dvouleté odmlce je připraven bojovat o to, aby se znovu vrátil do vrcholového fotbalu. "Fotbal je pro mě život, proto pro mě byla motivace se k fotbalu vrátit. Chci ho znovu hrát na nejvyšší úrovni a udělám pro to všechno," slíbil.

Dosud se připravoval hlavně s týmy z 1. A třídy či s juniorkou Baníku Ostrava. "První rok jsem téměř nic nedělal. Až pak jsem začal běhat, chodil na brusle. Ale trénovat samostatně je těžké, proto jsem rád, že jsem mohl občas trénovat v týmech. A teď jsem moc rád, že se mohu připravovat v Plzni," řekl Bystroň.

V Plzni by rád i zůstal a usadil se tady natrvalo. "Měl jsem nabídku z Baníku, ze Slovácka a volal mi i Radek Látal z Košic, ale pro mě je prioritou Plzeň, chci se v kádru udržet. Jedině když se mi to nepodaří, budu přemýšlet i nad dalšími nabídkami," řekl Bystroň, který je momentálně bez smlouvy.

V pondělí jednatřicetiletého fotbalistu potěšilo i vřelé přijetí v plzeňské kabině. "Kluci jsou super. Je tu i dost jiných hráčů, ale kabina je pořád skvělá," řekl Bystroň, který zůstal s týmem v kontaktu i během trestu. "Byl jsem hodně v kontaktu s Davidem Limberským, ale i s vedením klubu a s fanoušky," dodal David Bystroň.

Obsáhlý rozhovor s Davidem Bystroněm čtěte ve čtvrtečním Deníku!