Na nový povrch vozovky mezi Tachovem Velkým Rapotínem a Částkovem si budou muset ale počkat do 19. září, kdy má být oprava dokončena. „V současné době dochází k frézování povrchu. Úsek je zcela uzavřen pro veškerou dopravu. Řidiči tak při svých cestách musí po dobu rekonstrukce využít několik objízdných tras,“ řekl Tachovskému deníku generální ředitel Správy a údržby silnic Plzeňského kraje Pavel Panuška.

Objízdné trasy jsou pro řidiče připraveny po okolních komunikacích. Řidiči jedoucí z Tachova do Velkého Rapotína mohou využít objížďku přes přes Dlouhý Újezd. Řidiči jedoucí z Částkova do Velkého Rapotína musí jet přes Maršovy Chody. „Oprava komunikace je většího rozsahu, žádáme proto řidiče o pochopení. Dopravní značení o rekonstrukci silnice řidiče informuje včas, omezení se proto nejvíce dotýká obyvatel Velkého Rapotína, kteří při svých cestách musí využít jednu z objízdných tras,“ doplnil Pavel Panuška.

Silnice má být opravená nejpozději do úterý 19. září. Po celou dobu rekonstrukce bude silnice v obou směrech uzavřená.

Manželé Košťálovi si své ano řekli ve svém oblíbeném baru. Podle starosty Jiřího Stručka se jednalo o vůbec první oddávání na podobném místě.
V baru jsme oddávali vůbec poprvé, říká starosta