Otevření vyhlídky bylo součástí 6. ročníku pochodu po stopách básníka, spisovatele a malíře Ladislava Stehlíka, který v letech 1930 až 1945 působil v Myslívě coby učitel v tamní obecné škole. Účast na pochodu byla hojná.

„K letošnímu 110. výročí narození Ladislava Stehlíka jsme se rozhodli ozvláštnit naši Stehlíkovu stezku a v místech, kam chodil nejraději, jsme vybudovali Stehlíkovu vyhlídku. Z vyhlídky je nádherný výhled na celou Šumavu od Písku až k Českému lesu a na druhé straně až na Brdy, což Stehlík popisuje i ve svém díle. Od pozemkového úřadu jsme navíc dostali darem polní cestu, která vede k vyhlídce, takže jsme se rozhodli vysázet podél ní ovocné stromy, které budou tvořit Stehlíkovu alej. Alej byla vysázena v rámci pochodu, kterému předcházelo krátké přivítání. Poté se všichni odebrali na vyhlídku a vysázeli alej s ovocnými stromy,“ popsala sobotní program starostka Myslíva Marie Pícková. Trasa pochodu vedla na Štírku, do Štipoklas, na Hrádek a do Loužné, kde bylo zakončení.

Stehlíkova stezka s osmi zastaveními vede z Myslíva přes Polánku, Pohoří, Štipoklasy a Nehodiv zpět do Myslíva. „V budoucnu budeme pokračovat ještě vyznačením různých variant stezky,“ dodala Pícková.

Ochotníci z Břežan uvedli v Pačejově Dokonalou svatbu.
OBRAZEM: Břežanští ochotníci v Pačejově bodovali