Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Gymnazisté z Rokycan mají hlad

Rokycany - Kontroloři však při prověrce nenašli nevhodnou skladbu pokrmů a také porce se jim zdály být adekvátní věku

6.3.2015 2
SDÍLEJ:

JEDEN Z OBĚDŮ - polenta a kakaoFoto: Foto: archiv

Redakci Rokycanského deníku se ozvala žena, jejíž dcera studuje na gymnáziu v okresním městě. Stěžovala si na malé a nevyvážené obědy, za které rodiče platí. Kombinace jí přijdou mnohdy nesmyslné.

„Nejhorší pro dceru bylo asi sníst polentu s kakaem. Domů mi chodila věčně hladová, takže jsem jí přidávala peníze, aby si kupovala další jídlo. Mrzí mě, že když už za to platíme, tak by to mělo být dobré a nějak to na talíři vypadat," svěřila se rozhořčená maminka (zůstat však chtěla v anonymitě). „Docela i ty porce, které už se dají sníst, jsou malé. Třeba dnes mají mrkvový salát s vejci a sýrem a k tomu celozrnný rohlík. Copak tohle je nějaký oběd pro děti ve vývinu? Tohle by bylo dobré tak k snídani," vysvětlila.

Na názor jsme se samozřejmě zeptali také ředitelky školy. „Před dvěma týdny jsme měli ve škole hygienickou kontrolu. Ta prověřila hlavně vyváženost a pestrost stravy. Vše bylo v naprostém pořádku," konstatovala Drahomíra Rancová. „Byla zde také ekonomická kontrola, která sice prověřovala něco jiného, ale v jídelně se její členové stravovali. Ti nás za jídlo velice chválili," uvedla.

Ohledně velikostí porcí má ředitelka také jasno. „Porce jsou adekvátní k věku dětí. Do patnácti let jsou samozřejmě menší a nad patnáct větší. Kuchařky se snaží alespoň přílohy dělat ve větším množství, aby měli chlapci a děvčata možnost přidat si," vysvětlila Rancová. „Pokud jsou tedy rodiče nespokojení, měli by přijít rovnou do školy a dát nám své podněty ke změnám," uzavřela.

„Já s jídlem ve škole problémy nemám. Chutná mi zde a porce mi přijdou akorát. Když je někdo mlsný, těžko se mu kuchařky mohou zavděčit," uzavřel diskuzi jeden ze studentů školy. V jídelníčku tento týden nechybí bramborový knedlík, zelí a vepřové nebo holandský řízek. Polévky podávají s játrovou rýží, pórkovou a výjimkou není dýňový krém. Nechybí ani seznam alergenů.

Autor: Jana Vaníková

6.3.2015 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Špejbl’s Helprs se vrátili do Starých lázní

AC/DC Špejbls Helprs zamíří v sobotu večer do Volduch

Ilustrační foto.
AUTOMIX.CZ
3

Absurdní šikana? Český řidič platil pokutu za překročení rychlosti o 1 km/h

Rokycany byly v Tachově bez nároku

Rokycany – Vedoucí tým krajského přeboru nedal šanci exdiviznímu FC a navýšil už tak suverénní náskok.

Opustili nás

Rokycansko - V minulém týdnu nás opustili další občané

Exemplární trest pro plzeňského bombaře

Plzeň – „Dobrý den, já potřebuju oznámit, že v Plzni na krajským soudě vybouchne v jedenáct hodin bomba, na shledanou.“ To je věta, kterou před dvěma lety vyslovil Štěpán Paleček (39), a za kterou si odsedí čtyři roky za mřížemi.

FOTO: Akademie řemesel se s obtížemi vtěsnala do Střelnice

Rokycany – Davy lidí po celý včerejšek směřující do Střelnice a naopak signalizovaly velkou akci.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení