„Jde o multižánrový festival, který jsem začal pořádat vloni. V podstatě by se dalo říct, že je to jakási česko-německá akce, protože je tady plno firem, které jsou napojené na Německo a já mám výhradní zastoupení pro německý pivovar, tak jsem se pokusil tyto aktivity propojit. Snažím se sem přivézt umělce, kteří zda moc často nevystupují,“ řekl pořadatel festivalu Lukáš Beneš.

Těšit se tak můžete na ZNC (11.30 – 12.30 h), Plexis (13 – 14 h), TH!S (14.30 – 15.30 h), Fatal Error (16 – 17 h), Tlustá Berta (17.30 – 18.30 h), Zvlášňý škola (19 – 20 h), Vladimír Mišík a ETC (20.30 – 21.30 h). Vrcholem festivalu bude vystoupení Václava Noida Bárty (na snímku) od 22 hodin.

Festival by se v Klatovech měl stát tradicí. „Prostor na sokolském stadionu k tomu vybízí. Chtěl bych zakomponovat i atrakce pro děti, i když skladba kapel je spíše pro dospělé. Vždy bych chtěl mít v programu jednu zahraniční kapelu. Vloni jsem to spojil s Martou Jandovou, protože její skupina je hodně známá hlavně v Německu,“ poznamenal Beneš.

Přiznal, že velké potíže mu způsobilo schválení vyhlášky o nočním klidu, který byl dříve do 24 hodin a letos je do 23 hodin. „To byla komplikace největší. Program se dělá rok dopředu a já jsem se o novém čase dozvěděl před Velikonocemi, což znamenalo přesunout všechny kapely a časově to uspořádat. Bylo to hodně těžké, protože ve festivalové sezoně přejíždějí kapely z akce na akci. Myslím, že je to zvláštní krok, za chvíli budeme chodit jen na čaje,“ okomentoval Beneš.

Petr Brabec z Točníku u Klatov s vnučkou Sárinkou a houbařským úlovkem.
Výprava do lesa se vydařila