V nepřeberné množství vzpomínek se proměnilo včerejší sezení bývalých prodavaček z hrádeckého Rozvoje. Obchodní dům v centru města byl otevřený před padesáti lety a osazenstvo z úseku potravin na některé události nezapomíná.

„Hned první den v dubnu 1966 nedočkaví zákazníci vyvalili dveře. A v srpnu 1968 jsme po vojenské invazi doprodali, co se dalo," sdělovaly dámy zralého věku. Věra Drncová, Jana Michálková, Stáňa Laiblová, Drahuška Vasková, Helena Pechová stály u pomyslné kolébky. Postupně se zapojily další kolegyně do kolektivu, který uměl vzít za práci a společně se bavit: „Třeba při bálech, kdy jsme téměř bez spánku vyrazily na sobotní směnu nebo do divadel," zdůrazňovaly ženy, jimž z chlapů pomáhal tandem Fremr a Rýdl."

Objekt na hrádeckém náměstí býval pod křídly Jednoty vyhledávaný. Nejen domácími, ale i přespolními nakupujícími. Potraviny byly a jsou v přízemí. V osmdesátých letech tu děvčata dosahovala milionového obratu. Patro patřilo průmyslovému zboží, látkám, obuvi a oděvům.