„Je to moje třetí dítě, narodit se mělo až za dva týdny. Nehorší na tom bylo, že jsem byla v tu chvíli doma s dětmi sama. Dceři Denise jsou čtyři roky, synu Janovi dva a půl roku. Přišlo to na mě v kuchyni a bylo to strašně rychlé. Udělalo se mi špatně, zamotala se mi hlava, praskla voda a bylo to. Stihla jsem jen zahnat děti do pokoje a došourat se do koupelny, kde jsem sama porodila. Říkala jsem si přitom, že snad bude vše v pořádku,“ řekla Deníku mladá maminka.

Až po porodu zjistila, že má syna. Pohlaví potomka si totiž s přítelem Jiřím nechávali jako překvapení do klatovské porodnice, kde se jí narodily předchozí dvě děti. „Porodila jsem ve tři čtvrtě na dvanáct, pak jsem se z toho vzpamatovávala. Asi po půlhodině dorazil přítel, společně jsme přivolali záchranku a pobalili věci do porodnice,“ dodala Draxalová.

18. mezinárodní folklorní festival 2011 v Klatovech
Zavzpomínejte, jak pestrý byl folklorní festival v roce 2011. Letos nebude

Ani pak nešlo vše jako po drátkách. Na základně záchranářů nebyl v tu chvíli k dispozici lékař ani speciální box na převoz novorozenců, oboje bylo na výjezdu. „Na místo byly proto vyslány dvě velké sanitky, jedna pro maminku a druhá pro miminko. Náhodou na ulici cestou zahlédli lékařku, která na záchrance v Klatovech sloužía měla v tu chvíli volno. Ta ihned poskytla potřebnou pomoc,“ uvedla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Mária Svobodová.

„Naštěstí vše dobře dopadlo, syn Jiří je zdravý, krásný a veliký. Váží 3410 gramů a měří 50 cm,“ uzavřela maminka, která dostala za svoji statečnost od životního partnera dárek.