Jméno Josef bývalo ještě před nedávnem velmi používané. Často se dědilo z generace na generaci. Svou popularitu si udržuje i dnes. A na pomyslném žebříčku oblíbenosti se drží v první třicítce.
Zeptali jsme se několika jmenovců, jak dnešní den oslaví. „Bohužel jsem měl to štěstí, že přišla nečekaná pracovní zakázka, takže budu v zaměstnání," svěřil se Josef Matějka ze Sedlčan. „Určitě večer zajdu na nějaké pivko s kamarády a trošku si oslavu užiji," uzavřel.
Pracovní svátek bude mít také Josef Daníček z Příkosic. „Ráno v sedm hodin jdu do práce. Vracím se v pět odpoledne. Pak půjdeme s manželkou, dalším Josefem a jeho ženou na společnou večeři," konstatoval. „V neděli jdu ale do práce opět na sedmou, takže to na bujaré oslavy nevidím," uzavřel.
Těžkou práci mají řidiči kamionu. Ty takřka neznají státní svátky, víkendy a mnohdy ani Vánoce. „Firma mě zrovna poslala do Norska, ale mě to nevadí. Svou práci mám rád a doma budu pak na celé Velikonoce, takže s manželkou a dětmi oslava určitě proběhne," uvedl Josef Kotík z Benátek nad Jizerou.
Dříve byla nedílnou součástí oslavy tohoto svátku také Josefovská zábava. Pátrali jsme ale v rokycanském okrese a z těchto akcí patrně sešlo. Většina kulturních akcí je totiž spojená především s Velikonocemi, které jsou už příští týden.
Za redakci Rokycanského deníku všem dnešním oslavencům přejeme mnoho štěstí, zdraví a spokojenosti.