Minulý týden se přívalové porce dešťů obyvatelům Kamenného Újez- da opět postaraly o horké chvilky.

„Kolem říčky Klabavy se vlastně rozkládá celá naše obec. Potenciálním nebezpečím je pro nás pořád, nejednou už nás v různých lokalitách zaplavila. V poslední době Újezdu ale ještě více škodí malé toky, jako je třeba Pekelák. Problém ale často vzniká i kolem náhodu rybníka Ježek a podobně," vysvětlovala starostka Jarmila Vaňourková.

„Voda už zase byla až na trávě. Pohled na její vybřežení rázem oživí špatné vzpomínky z prožitých záplav a všechnu úzkost. Už aby tu úpravy byly hotové," přejí si třeba Matějkovi, kteří si už s Pekeláčkem zažili až dost.

Odstranění následků velké vody, a to nejen té poslední z léta, i prevence proti ní je už měsíce jednou z nejstěžejnějších záležitostí vedení obce. „Momentálně řešíme žádost o dotaci na opravu mostku pro pěší i lávky využívané cyklisty. Jejich stav je hodně problematický, zejména lávky. Nutně potřebuje opravu. Věřím, že na to nějak seženeme peníze. Jsme malá obec, na velké věci peníze nemáme, a tak neustále řešíme nějaké dotace," podotkla starostka.

Více informací v dnešním vydání.