Velké problémy zažili ve středu odpoledne pracovníci Zdravotní záchranné služby v Rokycanech. Při sekání trávy totiž došlo k poškození velkých sanitek. V o- hrožení se tak rázem ocitli také pacienti. Auta nebyla schopná provozu. Naštěstí vypomohly záložní vozy z Plzně.

Událost se odehrála v ulici Václava Nového, kde sanitní vozy mají stanoviště. Firma, která se stará o zeleň okresního města, sekala právě v těchto místech. „Nejprve došlo k poškození jednoho velkého vozu, když od sekačky odlétl kámen a rozbil zadní okno. Krátce nato, když přijížděla od zásahu další sanitka, stalo se to samé," řekla mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková.

Problém nastal ve chvíli, kdy se začala shánět nová okna. Narychlo je totiž nikdo nevyměnil, protože nebyla na skladě. Odstávka sanit bude trvat několik dní.

„Povolali jsme záložní vozy z Plzně, protože byl ohrožený provoz záchranné služby," uzavřela Ptáčková. Další zdržení nastalo také ve chvíli, kdy bylo třeba přenosit přístroje a další vybavení do náhradních automobilů. Naštěstí nebyli pracovníci záchranky povoláni k dalšímu výjezdu a nebylo tak ohroženo zdraví pacientů.

„Ve středu před půl jedenáctou bylo na linku 158 oznámeno řidičem, že došlo k poškození oken dvou vozidel záchranné služby. Jednalo se pouze o škodní událost. Ve věci bylo vyloučeno protiprávní jednání," doplnila mluvčí PČR Hana Kroftová.

K záležitosti se firma provádějící seče odmítla vyjádřit.