Při této příležitosti přinášíme krátký rozhovor s kytaristou Janem Grünwaldem.

Kluci, ve Kdyni vystupujete už po několikáté, letos tu zahrajete koncert k pětiletému výročí. Proč právě Kdyně?
Do Kdyně jezdíme od roku 2014 každé léto na přelomu července a srpna zkoušet a skládat nové písničky do místního kina a studia. Líbí se nám tu hlavně díky skvělým podmínkám, které nám zdejší prostory poskytují. Navíc rádi trávíme čas na místním koupáku, když je vedro a jsme zrovna ve Kdyni, tak nás tam potkáte skoro se stoprocentní pravděpodobností. Mimoto jsme si zde vychovali mnoho skvělých fanoušků, se kterými se moc rádi každý rok vidíme. Když jsme vzali všechny tyhle faktory v potaz a bavili jsme se, kde naše první polokulatiny oslavit, nikdo nepochyboval o tom, že by to mělo být právě tady.

Členové kapely:Honza „Méďa“ Doskočil – zpěv, basová kytara
Filip „Filda“ Vavřička – klávesy, kapelník
Honza „Grün“ Grünwald – sólová kytara
Pavel Válek – rytmická kytara
Tomáš Burian – bicí

Co nového tedy můžou fanoušci očekávat od tohoto vystoupení?
Tak poměrně zásadní novinkou je, že jsme si poprvé pozvali předkapelu, tou bude mladá skupina Heart Stroke, a myslím, že se je na co těšit. Další novinkou je, že poprvé v historii naší kapely budeme používat během vystoupení pyrotechniku. Z toho jsme sami trochu nervózní, ale těšíme se na to hrozně moc. Taky si tentokrát budeme stavět vlastní stage, takže celkově to bude vizuálně vypadat úplně jinak, než v minulých letech.

Budeme mít také nějaké hosty, ale jejich jména si chceme nechat zatím pro sebe, protože vlastně ani nevíme, kdo všechno dorazí. Nicméně pokud budete sledovat naši facebookovou stránku, nebo nějaké naše další stránky, tak se to brzy dozvíte.

Poměrně nedávno vyšel váš nový singl s klipem nesoucí název Zvrácená. O čem je?
Ta píseň je o životě na alkoholových večírcích, o holkách a o špatnostech. Má tak nějak reflektovat naši generaci, nicméně každý v tom může vidět něco jiného. Budeme rádi, když si ji čtenáři najdou na internetu a udělají si obrázek sami.

Předpokládám, že na koncertě nebude chybět…
To určitě nebude.

Kapela The Drops se dala dohromady původně jako cover band v roce 2012 na rockovém táboře. Všem členům kapely bylo v době založení 12-14 let. Po výměně zpěvačky za zpěváka začala kapela v roce 2013 koncertovat a došlo i na vystoupení v Liverpoolu, v Montreux a v Drážďanech.

Následně skupina přešla z coverů na vlastní tvorbu, vydala první dvojsingl Jedeme dál, jehož úvodní písnička velmi zaujala i Petra Jandu, se kterým mají The Drops dobré vztahy dodnes – Petr Janda si kluky pozval i jako předkapelu Olympicu ve Stříbrné Skalici. Následovala krátká alba Nebezpečná a Vzhůru, úspěchy na soutěži v Říčanech, v rádiu Beat a v hitparádě rádia Rockzone a natočení videoklipu na píseň Vzhůru, který režíroval režisér Vítek Pokorný.