„Pochodem chceme vzdát hold událostem a především odvaze a houževnatosti téměř sta tisíc československých legionářů, které vedly k tomu, že před sto lety vznikl samostatný svobodný stát,“ říká za organizátory Jindřich Sitta a dodává, že akce je veřejná, tedy pro každého, kdo si chce toto výročí připomenout tímto způsobem.

Připraveny jsou dvě trasy, kratší 6,5 km a delší pro zdatnější dlouhá 18,5 km. „Součástí obou tras jsou kontrolní body, kterými musí účastník pochodu projít. Kontrolní body a rovněž prostor startu a cíle jsou osazeny jednotlivými panely výstavy Československé obce legionářské a Československých legiích,“ dále popisuje Sitta s tím že panelů je třicet a ke každému je připravena otázka.

Legiomarš, plakátZdroj: organizátoři LegiomaršePrezence účastníků je v devět hodin ve stodole Dvora Krasíkov. Start pochodu je v 10 hodin. Ten kdo projde svoji trasu a zodpoví položené otázky, obdrží pamětní diplom z nultého ročníku, kde bude zaznamenáno jméno účastníka, délka trasy, kterou prošel a počet správných odpovědí.

Akci organizuje Spolek válečných veteránů 6. polní nemocnice AČR ve spolupráci s dalšími organizacemi. Těmi jsou Sportovně střelecký policejní klub juniorů Stříbro, Military car club Plzeň, Soukromá terénní záchranná služba Milovy.

KDY: sobota 3.11.
KDE: Dvůr Krasíkov
V KOLIK: 9 hodin prezentace, 10 hodin start
TRASY: 6,5 a 18,5 km