Poslední dny přinesly nejen lesy plné hub, ale pro pracovníky jejich rokycanské správy i odpadků. V takovém množství, že na vyvezení byly nakonec třeba náklaďáky.

V prvním případě objevil Jaroslav Kadlec mladší, vedoucí polesí Cháchov, mezi Šťáhlavskou silnicí a Rakovou velikou skládku nepořádku. „Vjeli hluboko do porostu a směrem do porostu, ale z vetší míry na cestu, zvrhli korbu nepořádku," popsal hajný. „Zdá se, že vše pocházelo z obchodu, protože tam byly přepravky od ovoce, obaly od salámů, oplatek, nekolkované krabičky od cigaret a podobně. Naši pracovníci pak měli s nakládáním drobného nepořádku, kterého ale byla kvanta, spoustu práce," dodal Kadlec.

„Museli jsme na to vyčlenit zaměstnance střediska údržby zeleně, tím jim ale pochopitelně stála práce jinde," konstatoval vedoucí Lesů města Rokycany Stanislav Suda. „Odpadem navršili kontejner nákladního auta a vyvezli ho na skládku. Uložení ale pochopitelně musel někdo zaplatit. V daném případě my, i když původcem nejsme," podotkl nevesele a dodal: „Nejde o ojedinělou záležitost. V rámci podzimního úklidu lesa (pozn.: dělá se dvakrát na jaře a teď), naši pracovníci v okolí Rokycan posbírali dva náklaďáky odloženého odpadu, mezi jiným třeba i patnáct pohozených pneumatik."

Tím ale peripetie s černými skládkami nekončí. Další velká je teprve čeká. Rokycanští ji objevili v polesí směrem k Tymákovu. Někdo se opět snažil ušetřit. „Zvrhl tam metráky stavební suti. Určitě toho bude tak pět tun. Na to už bude třeba zjednat nakladač, jinak se to zvládnout nedá," uvedl Suda. S nepořádkem mají zaměstnanci lesní správy zkušenosti i z okolí Kotle. Pravidelně totiž uklízejí okolí rozhledny. Kromě toho vysypávají i všechny koše.