Ten se přitom do okresního města vrátil po roční přestávce, kterou způsobily loňské povodně. Letos se díky rychlému zásahu kalná voda areálu koupaliště vyhnula.

Trojice disciplín plavání v úseku dlouhém 600 metrů, 12 kilometrová jízda na horských kolech z Rokycan na Vršíček a závěrečný běh Husovými sady v délce 3 kilometry, se zúčastnily školy ze Strašic, Radnic, Oseka a Gymnázia. To bylo přitom jediným zástupcem z okresního města, což je pro ostatní školská zařízení poměrně ostuda. Vždyť nadějných sportovců je tu bezpochyby dost a dost.

V celkových výsledcích jasně dominuje právě gymnázium. Jeho žáci: Jaroslav Bruha (kategorie ZŠ), Patrik Sedláček (kategorie SŠ) a Denisa Matoušková (kategorie středních škol), si odnášeli zlaté kovy.

V týmech zabodovala skupinka z Radnic (celkový čas 1:05,18), která gymnazisty nechala pět minut za sebou. Jejich výsledný čas byl 1:10,33 hodin.

„Až na absenci ostatních škol z okresního města můžeme být určitě spokojeni. Jak s účastí, tak i závěrečnými výsledky sportovců. Vše proběhlo hladce," prozradil Karel Vodička z pořádajícího DDM v Rokycanech.