Také vodárny zaznamenaly velký zájem o dovoz vody například v Plzni si tak lidé na napuštění bazénu počkají i několik týdnů.

Ve srovnání s předchozími roky má letos více zakázek firma Swim bazény Líně. „Rok od roku zájem roste, letos je ale poptávka opravdu velká. Jsme malý rodinný podnik a poptávku v současné době nedokážeme uspokojit,“ řekl Deníku majitel firmy Bohumil Králik s tím, že lidé pravděpodobně nechtějí tolik cestovat. „Myslím si, že v mnoha případech lidé přemýšleli o koupi bazénu delší dobu a situace kolem koronaviru jejich rozhodnutí uspíšila,“ dodal Králik.

Více zakázek má také společnost Renoplast v Chotíkově na Plzeňsku. „Zákazníci chtějí nejvíce bazény o rozměru šest na tři metry. Domnívám se, že poptávku ovlivnila koronavirová epidemie, kvůli které se lidé obávají cestovat a mají více času,“ uvedl za Renoplast Rudolf Lazebník.

Barbora Mazínová vyrábí pod značkou Liška4dogs stylové obojky, vodítka a postroje pro psy.
Obojkům pro psy dala jméno Liška

Podle vedoucího prodejny bazénů Pyramida v Plzni roste rovněž zájem o opravu a servis bazénů. „Vypadá to, že finance, které měli lidé připravené na dovolenou, dali do oprav a obnov bazénů,“ míní vedoucí.

Pokud si milovníci vodních radovánek chtějí nechat vodu do bazénu dovézt, měli by si s objednávkou pospíšit. Čekací lhůty totiž bývají dlouhé.

Vodárna Plzeň hlásí první volné termíny až na začátku července a objednání je letos kvůli koronaviru komplikovanější. „Jsme nuceni omezit své služby na nezbytně nutný provoz a údržbu vodohospodářské infrastruktury v souvislosti s výskytem koronaviru,“ vysvětlila mluvčí vodárny Dana Veselá.

Vrah Rudolf Heller byl pohřben ve Štěpánovicích do hrobu bez jakéhokoli označení, v sousedství hrobu rodiny Pavezových. Je o tom i zápis v místní pohřební knize, i když ta konkrétní místo neuvádí. O případu tehdy obsáhle psal i místní tisk.
Vrah neměl kam utéct, prostřelil si hlavu

Letos proto vodárna doporučila za určitých pravidel napouštění z vodovodních kohoutků. „Tento postup je ale nutný konzultovat s dispečery, kteří odběrateli řeknou jak postupovat, aby nebyla ohrožena kvalita pitné vody. Je ale možné zobecnit, že je nutné napouštět v noci, a zároveň platí jednoduché pravidlo rychlosti napouštění cca 10 litrů za minutu, což lze vyzkoušet na desetilitrovém kbelíku,“ doplnila Veselá.

Na Stříbrsku si na naplnění bazénu zájemci počkají zhruba 14 dní. „Zájem je letos obrovský. Lidé si za jedenáctikubíkovou cisternu zaplatí dva až dva a půl tisíce korun,“ upozornil Petr Bubeníček z Vodakvy Stříbro.