Během ní se návštěvníci dočkali několika ukázek tance, barokní hudby, ale také netradičních prohlídek samotného muzea a kostela. Nejspíše tou nejzajímavější a nejžádanější byla prohlídka kostelních varhan, během které se návštěvníci dozvěděli všechny možné zajímavosti o tomto nástroji.

Samozřejmostí byla také možnost si varhany vyzkoušet. Toho se zhostili především menší návštěvníci Barokní slavnosti. Naopak mnoho starších návštěvníků využilo možnosti naučit se klasický barokní tanec, či si přivonět k několika barokním parfémům. Další z mnoha aktivit bylo také vystoupení tachovských komediantů, či koncert přímo v prostorách kostela svaté Máří Magdaleny.

Město Bor během uplynulého víkendu žilo Zámeckými historickými slavnostmi.
Zámecké historické slavnosti přinesly také rytířský turnaj na koních

Jedním z největších taháků byl ale samotný závěr. Ten nabídl několikaminutový barokní ohňostroj, který je od něj dnešních opravdu rozdílný. Absence rachejtlí létajících do nebe ovšem návštěvníkům vůbec nevadila, spíše naopak. Celé dílo ocenili několikaminutovým potleskem.

"Nakonec bych slavnost zhodnotila velmi kladně. Nejdříve to vypadalo, že návštěvnost je menší než jsme zvyklí, ale ve výsledku je vesměs stejná. Nemáme ještě úplně přesná čísla, ale bylo přibližně sto třicet lidí. Což je podle mého na takovouto spíše komorní akci hodně dobrý výsledek. Jinak samozřejmě program běžel krásně, kolegové se své role ujali opravdu svědomitě. Hlavní ale je, že spokojeni jsou návštěvníci, kteří za námi chodí a děkují nám za Barokní slavnost. Což je samozřejmě ten největší úspěch," řekl za pořadatele ředitelka Muzea Českého lesa Jana Hutníková.