Podle policie muž, ročník 1986, v zakoupené nemovitosti rozbrušoval sudy. První bez problémů dokončil, druhý ale z nezjištěných příčin vybuchl.

„Muž byl při výbuchu zasažen na břiše a v obličeji, postiženy byly zejména oči. Se středně těžkým poraněním byl transportován letecky do Fakultní nemocnice Plzeň,“ uvedla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Mária Svobodová. 

Půvpdně se zvažovalo, že zraněný podstoupí akutní ošetření očí a poté bude  transportován na popáleninové centrum na Vinohrady do Prahy, ale nakonec lékaři rozhodli, že zůstane v Plzni.

„Zatím není známo, jaká látka byla uvnitř v sudu. Není to kyselina ani zásada. Vzali jsme vzorek a bude předán k testování chemické laboratoři v Třemošné. Na základě toho bude rozhodnuto, jak rodina se sudem dále naloží,“ řekl krajský řídící důstojník hasičů Aleš Bucifal.

„Byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti. Všechny okolnosti případu dále prověřujeme,“ doplnila policejní mluvčí Ivana Jelínková.

V Plzni protestovaly stovky lidí
V Plzni protestovaly stovky lidí