Hlavní důvod je ten, aby pěší mohli bezpečně dorazit na hřbitov, který je nad Hrádkem. „Je to jeden ze záměrů, které bychom chtěli do budoucna zrealizovat," uvedl starosta Mirošova Vlastimil Sýkora. „Celkově by se zlepšila i bezpečnost v okolí restaurace Na Statku a při výjezdu z areálu Příkosické zemědělské, a.s. Pro pěší by zde vznikly nové chodníky, které by vedly až ke zmíněnému hřbitovu," vysvětloval. „V současné době nelze posunout značku, která určuje začátek a konec města, bez stavebních úprav na komunikaci. To by se mělo do budoucna také změnit, takže motoristé by zde jezdili daleko pomaleji," pokračoval Sýkora. „V první etapě by se projektově připravila část ke křižovatce k Janovu a dalším krokem by byla část od křižovatky právě ke hřbitovu," konstatoval.

Podle informací by se do budoucna upravila i část od Špejcharu k odbočce do areálu Příkosické zemědělské, a. s., kde je sice nyní cesta pro pěší, ale není dostatečně zpevněná. „Příští týden se uskuteční jednání se zástupci orgánů veřejné správy a dotčenými organizacemi a poté bychom projekt pro vydání územního rozhodnutí zadali ke zpracování," uzavřel Sýkora.

„Tento projet financuje město Mirošov. Byli jsme pozváni na jednání, které se uskuteční ve čtvrtek 17. dubna," uvedla za Správu a údržbu silnic Plzeňského kraje Jana Mrázová. Také doplnila, že na opravu samotné komunikace, která vede z Mirošova na Hrádek je připravený projekt. O tom, zda bude ale realizovaný, rozhoduje rada Plzeňského kraje. Akce se mohou dělat samostatně, bez návaznosti.