Čas prázdnin a dovolených je také časem k různému poznávání a výšlapům. Muzea, galerie i další provozovatelé atraktivní podívané proto přicházejí s novinkami. Pamatovalo na ně i rokycanské Muzeum na demarkační linii, které je největším nestátním vojenským muzeem v republice.

„Po návratu kolové a pásové techniky ze Dne pozemního vojska AČR Bahna 2015, kde se prezentovalo více než osmdesát kusů pojízdné techniky z našeho muzea, bylo potřeba vše důkladně umýt a vyčistit. Teprve potom přicházelo v ú-vahu exponáty opět vystavit. Akce Bahna tak pro nás skončila teprve nedávno." uvedl správce sbírek Tomáš Koch a dodal: „Mezitím si už péči žádal areál, a tak jsme do ní plynule přešli. Boj s trávou je nekončící a na pomoc s čištěním spousty cest jsme si museli vzít i zametací vůz," doplnil.

Zatím, co se řidiči věnovali údržbě techniky, další aktivisté včetně Pavla Candráka instalovali dvě nové výstavy. Tím rozšířili plochu vnitřních expozic. První z nich se věnuje přínosu legionářů pro vznik Československa. „Kromě panelů s popisy ustavení jednotek legionářů na frontách I. světové války je výstava obohacená trojrozměrnými exponáty. Figuríny v uniformách ruských, italských a francouzských doplňují dvě repliky. Jedná se o polní dělo a pyšní jsme také na obrněný automobil Erhard. Výstava vznikla za finanční podpory Ministerstva obrany ČR. Pozor ale; volně přístupná bude jen do konce července!" informoval Jiří Vejvančický.