Na náladu zamilovaných reagují i obchodníci a poskytovatelé dalších služeb. Jaký tedy může být tento den a následný víkend na Rokycansku?

Valentýnské menu nabídne třeba od 14. do 16. února restaurace No.1. Po přípitku s ledovou jahodou servíruje třeba kuřecí kapsu plněnou špenátem a mozzarelou či vepřovou, ale nadívanou švestkami marinovanými v brandy. K tomu grilovaný brambor plněný smetanovo česne- kovým dipem a jako dezert grilovaný banán s medovo karamelovou omáčkou, sypaný ořechy a podávaný se zmrzlinou a šlehačkou. Místo si lze rezervovat předem.

V PapáTu Slavěna Milnaříková konstatovala: „Milé dámy, zdá se vám, že váš miláček potřebuje vzpruhu? Zkuste chřest! Nebo nejznámější lidové afrodiziakum celer! A co takhle zázvor? Nezapomeňte na čokoládu, ta zvyšuje množství endorfinů!" Svět je zkrátka plný tipů, jak to ženy mají na svatého Valentýna vymyslet. „Já si ale myslím," dodala Milnaříková, „ že by se mohli namáhat muži, ne? Vždyť oni jsou lovci. Už nejslavnější milovník Casanova věděl, co pozřít i jak kterou ženu svést…a s noblesou sobě vlastní!" zdůraznila.

Dokončení ve středečním vydání Rokycanského deníku.