První patro rokycanské nemocnice zaplnil stavební ruch. Rekonstrukce prostor bývalých laboratoří (naproti rentgenologickému oddělení) odstartovala.

Projektantem naplánovaná přestavby si vyžaduje rozsáhlou proměnu místa, včetně vybourávání příček a přijetí opatření, které umožní rozprostřít velkou váhu do plochy. Musí totiž splňovat podmínky pro umístění zdravotníky vysněného tomografu. Na zvládnutí úprav je čas jen do konce listopadu.

„I když jsme se snažili oddělit stavební dění od ostatního provozu dřevěnou přepážkou, úplně ruch potlačit nelze. Proto bych ráda požádala pacienty i zaměstnance o toleranci a pochopení," konstatovala ředitelka Hana Perková. Bylo potřeba přijmout i další opatření, aby se provoz okolních oddělení nemusel omezovat.

„V proudu je také přípravní řízení na nákup přístroje. Pořizovat se nebude jen pro Rokycany, ale také Klatovy. Zakoupení více kusů cenu sníží. „Rozeslali jsme požadovanou specifikaci firmám a jejich zástupci se ke kritériím ohledně výrobku připadajícího v úvahu vyjadřovali. Už je připravená i veřejná soutěž a obálky s nabídkami by se měly otevírat v příštím měsíci," informovala Perková.