Hnutí ANO řeší před říjnovými krajskými volbami systematické ničení reklamních nosičů. „Hází nám je do řeky nebo je rozšlapávají. Vypadá to, jako kdyby se nějaká parta lidí domluvila a nosiče záměrně demolovala. Konstrukce panelů váží totiž přes 150 kilogramů a je pevně uchycená, takže to nevypadá, že by ji ničil jednotlivec,“ říká lídr ANO a kandidát na hejtmana Roman Zarzycký.

Autogramiáda Tomáše Řepky v Plzni. Doprovázela ho jeho partnerka Kateřina Kristelová.
FOTO, VIDEO: Se spoluvězni z Borů si volám, s bachaři ne, říká Tomáš Řepka

„V regionu stojí těchto reklamních hranolů asi třicet. Jen za tuto středu jsme zaznamenali čtyři případy poničení, minulý týden asi tři. Lidé je zdemolují tak, že my dnes vlastně nemáme šanci je opravit," uvádí dále Zarzycký s tím, že takovýto přístup voličů ho mrzí. "Členové hnutí ANO se výrobě těchto poutačů věnovali o svých volných sobotách a nedělích, o to tristnější situace to je. Chtěl bych, aby volební kampaň probíhala fair a ne tímto způsobem. Jsem otevřen jakékoli konstruktivní debatě a názorové pluralitě,“ dodává.

Poškozením plakátů, ke kterému došlo na severním a jižním Plzeňsku, už se zabývá policie. „Od sobotní noci se zabýváme dvěma případy poražených, volně stojících předvolebních billboardů. Jeden v Nepomuku, druhý v Plasích. Reklamní poutač v Nepomuku je bez poškození, na billboardu v Plasích je majetková škoda vyčíslena na dva tisíce korun,“ sdělila policejní mluvčí Ivana Jelínková.