Protože každá podpora je dobrá, vedení Rokycanské nemocnice, a. s., se pravidelně obrací na města a obce okresu s žádostí o přispění na některý z přístrojů, po němž kvůli lepší péči o občany touží. Zástupci Rokycanska na to slyší a prostředky našli i vloni. Kam proudily?

„Několik let už jsme za vedení nemocnice ve svých žádostech o finanční dary slibovali, že prostředky budou využité na dovybavení pracoviště tomografu. Darované finanční obnosy ale nakonec sloužily k zařízení jiných, většinou rekonstruovaných, oddělení," uvedla ředitelka zdravotnického komplexu Ha-na Perková.

„Ne, že bychom nechtěli opakovanému slibu dostát, ale do loňska to nebylo možné," dodala. „Rekonstrukci prostor, nákup přístroje i dohodu s ministerstvem zdravotnictví a zdravotními pojišťovnami se totiž povedlo zajistit až ke konci roku 2015," objasnila příčinu.

Dosažením zmíněného se tedy situace změnila, cétéčko v rokycanské nemocnici už funguje. „Konečně tak můžeme obcím poděkovat, že nám pomohly zpříjemnit prostředí nového dlouho plánovaného pracoviště. Leckteré potřebné vybavení tam nyní připomíná pomoc, spolupráci a uznání občanů regionu," konstatovala Perková a přidala seznam těch, jimž patří dík nás všech.

Jedná se o Nevid, Kamenec, Příkosice, Lhotku u Radnic, Skomelno, Přívětice, Týček, Hrádek, Sirou, Břasy, Osek, Ejpovice, Vísky, Holoubkov, Mýto, Podmokly, Mirošov, Hlohovice, Trokavec, Svojkovice, Čilou a Chlum. Součet darovaných částek dosahuje 106 500 Kč. Ke jmenovaným patří i město Rokycany s přispěním 370 000 korun. Využité byly na pořízení anesteziologického přístroje pro operační sály.

„Věříme, že obce nám přízeň zachovají i nadále. V plánu máme rekonstrukci jednoho oddělení na takzvanou LDN, tedy pro péči o dlouhodobě nemocné. Chtěli bychom tam pro kontakt pacient sestra pořídit bezdrátové spojení. U kabelových často dochází k vytrhávání, a tím vypínání. Neosvědčilo se," prozradila k záměru ředitelka.