„Já jsem příznivcem pečení prasat a jsem proto moc rád, že tato akce získává na popularitě a sjelo se sem takové množství lidí,“ pochvaloval si hartmanický starosta Pavel Valdman a připomněl, že na akci nejde jen o opékání prasat, ale že má i bohatý doprovodný program, letos byly navíc součástí oslavy 125 let školy.

Svoje umění na mistrovství předvedlo celkem osm borců se svými týmy. „Vloni jsem se byl podívat, letos už se účastním. Griluji už léta,“ svěřil se Jarda z Točníka. Podobně na tom byl i Honza ze Švihova, který byl také vloni „na kukačku“ a letos už soutěžil. „Máme rádi zahradní grilování a moc se nám líbí nápad pořádat mistrovství v opékání prasat. Tak jsem si to chtěl také zkusit,“ uvedl Honza.

Oba potvrdili, že opravdu umějí, Honza obsadil třetí a Jarda druhé místo. Porazil je jen Zdeněk z Kundratic, který dostal nejvíce bodů od návštěvníků akce. Všichni příchozí, kteří si zakoupili kupon, totiž ochutnali prasata od všech soutěžících a pak hlasovali pro jednoho až tři z nich. Zájem byl velký, na pochoutku se stály dlouhé fronty.

Český pohár vodáků na Úhlavě 2017 v Nýrsku
FOTO: Vodáci se sešli na Úhlavě v Nýrsku už potřicáté