Minulý týden totiž převzaly společně s vedením města i mateřských škol šek na 120 050 Kč od společnosti Lidl.

Zmiňovanou částku se podařilo pro školky získat při otevření nového obchodu v Klatovech, kdy z každého nákupu nad 300 Kč, který byl uskutečněn první otevírací den, putovalo 50 Kč právě pro ně. „Pro nás je podpora této mateřské školy především radost, protože víme, že věnované peníze najdou dobré využití. Zásluhu na této vysoké částce mají ale zejména obyvatelé Klatov a okolí, kteří na otevření prodejny dorazili v hojném počtu, a za to jim moc děkujeme,“ okomentovala darovanou částku Zuzana Holá, mluvčí společnosti Lidl.

Ilustrační foto.
Opilá žena řádila na ubytovně a pak i v policejním vozidle

Školka už má jasno, na co budou peníze použity. „Dar použijí speciální třídy na nákup speciálních pomůcek a vybavení. Zatím mají promyšleno že by pořídily 3 box, jehož součástí jsou například ověřené interaktivní materiály přehledně řazené do kategorií, aplikace zaměřené na cizí jazyky, čtenářskou a matematickou pregramotnost, logické myšlení a výukové hry, či software pro tvorbu vlastních materiálů,“ uvedla ředitelka klatovských mateřských škol Jitka Luňáková.

Dary pro mateřské školy nejsou ojedinělé, ale v takové výši ano. „Finanční prostředky vynaložené pro mateřskou školu do učebních pomůcek a potřeb je jistě krok správným směrem. Přeji si, aby je využívala co nejširší vrstva dětí, aby jim dobře sloužily. Školky dostávají dary i od místních firem, za což jim patří velký dík,“ sdělila vedoucí odboru školství, kultury a cestovního ruchu klatovské radnice Alena Kunešová.