Minulý týden jsme psali o několika dopravních nehodách, v nichž hrál roli alkohol. Hraje ji i tentokrát. O víkendu, v sobotu 4. srpna, si na policii v Domažlicích přišel v ranních hodinách stěžovat padesátiletý muž, že se jeho družka v domažlickém bytě opila a chová se nevhodně.

„Policistům sdělil, že jestli ji neodvezou, rozbije jí hubu,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Policisté oznámení přijali. Podrobili zmíněnou družku, jednačtyřicetiletou ženu, dechové zkoušce, která prokázala 1, 64 promile alkoholu v krvi.

Ovšem pod vlivem nebyla sama. Policisté totiž nakonec museli odvézt na záchytku i oznamovatele, jelikož u něj dechová zkouška prokázala 2,16 promile v krevním oběhu. „Policisté evidují jako přestupek proti občanskému soužití to, jak oznamovatel slovně napadal a vyhrožoval svojí družce,“ dodala k případu Brožová.

Další „alkoholové oznámení“ policisté přijali ten samý den večer na tísňové lince. Na kdyňském autobusovém nádraží byl ležící muž, který se nezvedal a pravděpodobně byl opilý. Policisté, tentokrát z Obvodního oddělení ve Kdyni, dorazili na místo. Tou dobu muž již seděl. Ztotožněním došli ke skutečnosti, že se jedná o šedesátiletého muže. „Muž uvedl, že vypil větší množství alkoholu a na zastávce že upadl,“ popsala situaci případu mluvčí Brožová. Příslušníci chtěli muže podrobit dechové zkoušce, ale nebyl jí vůbec schopen. Pro opilého muže si nakonec musela přijít vlastní matka, které před policisty zavolal. Matka si muže převzala a odvezla domů.

Barokní slavnost na Vavřinečku.
Na Vavřinečku proběhla barokní slavnost