Přehrazující a záštitná stěna z přízemí Rokycanské nemocnice, a. s., zmizela. Práce v rekonstruované části chirurgických ambulancí a jejich zázemí ale ještě pokračují. Ovšem snad už jen do pátku.

Jedná se už téměř o dvouměsíční prodlevu. Podobné zpoždění má dokončení ještě jedné rekonstrukce v objektu nemocnice, a sice ve čtvrtém patře oddělení někdejší gynekologie.

Akci na modernizaci zbývající části přízemí (interní ambulance už jí prošly) vysoutěžila karlovarská firma. „Problém je v tom, že jí jednak evidentně chyběli řemeslníci také se tu někdy po stavbě pohyboval jeden pracovník takže došlo k nedodržení termínů. I přepažení chodby kvůli oddělení stavby od nemocničního provozu, ačkoli bylo od počátku požadované, dělali až s velikým zpožděním," konstatovala nespokojeně ředitelka zařízení Hana Perková. „Kromě toho," dodala, „firma postrádá lidi, kteří by svou profesi opravdu ovládali, třeba dlaždiče. Je třeba ale říci, že díky zásahům našeho technického vedoucího se připomínky snažili průběžně řešit. Skluz akce je přesto nepříjemný pro pacienty i náš personál, pohybují se stále v provizoriu," dodala Perková. Je jisté, že Karlovarští se penále nevyhnou.

Ještě horší je to v případě rekonstrukce ve čtvrtém patře. „Tentokrát je na vině, bohužel, firma sídlící v Rokycanech. Nejen, že akce má zpoždění. Navíc je tam ještě spousta nekvalitně odvedené práce a nedodělků, což ale nechtějí uznat a napravit. V poslední době se začali vyhýbat i schůzkám a telefonické komunikaci. Protože naším zřizovatelem je Plzeňský kraj, do záležitosti vedle nás teď vstoupí oddělení majetku a investic krajského úřadu," sdělila Perková.