Do soutěže, která se konala v Brně, se přihlásilo 750 účastníků ze 14 evropských zemí. „V kvalifikačních rozplavbách si Michal pohlídal postup do finále z prvního místa v kategorii prsa a z druhé pozice v kategorii znak. Bětka se dostala do finále z pátého místa v disciplíně prsa,“ sdělil Michalův otec Marek Knopp, který s nimi na soutěže jezdí. Připomněl, že oba závodníci měli tentokrát velmi ztížené podmínky. Kvůli opatřením proti šíření koronaviru totiž nemohli trénovat, protože byly zavřené bazény.

O napínavé okamžiky se postarali oba reprezentanti z Domažlicka ve finále. „Michal si přivezl stříbro za znak a bronz za prsa. Bětka se prodrala na krásné čtvrté místo. Oba si z Evropských her handicapované mládeže odvezli kromě medailí obrovské množství zážitků a to je, myslím, hlavní,“ zhodnotil Knopp.

Parta pokrývačů, které šéfuje Josef Černý z Domažlic, se vypravila na jižní Moravu opravovat střechy v obcích postižených tornádem.
Sebrali se a odjeli na Moravu. Pokrývači z Domažlic opravovali poničené střechy

Nadějní sportovci se totiž na soutěži setkali a popovídali si s vítězem paralympiády v Riu Arnoštem Petráčkem, jenž chce svůj úspěch zanedlouho zopakovat v Tokiu. „Bylo to pro ně skvělé a určitě je to motivovalo do dalších závodů. Dokonce si na chvíli půjčili jeho zlatou medaili,“ řekl Knopp.

Podle jeho názoru dodávají podobné akce sportovcům s hendikepem na sebedůvěře. „Jsou teď v teenagerovském věku a hledají si svoje místo ve společnosti. Někdy si přijdou méněcenní. Když je pak někdo poplácá po rameni a pochválí za úspěch, kterého dosáhli, rozhodně je to posílí,“ uzavřel. Doplnil, že Michal i Alžběta se plavání věnují už sedm let. V Domažlicích je trénuje Jaroslava Hlaváčková.