Plavec plzeňské Slavie VŠ se nařčení z užití drog brání. „Kokain jsem nikdy neměl a už vůbec ne před závody. Teď musím přijít na to, jakým způsobem se mně do těla kokain dostal. Nikdy jsem nebral ani podpůrné prostředky, natož drogy,“ řekl Deníku Jan Šefl.

Za Šefla se postavil i mateřský oddíl. „Náš klub i já osobně stoprocentně za Honzou Šeflem stojíme a věříme v jeho nevinu. Celá  věc se mi zdá velmi zvláštní a podezřelá. Množství kokainu, které měl mít Honza v moči, je tak minimální, že to absolutně nemohlo mít na jeho výkon vůbec žádný vliv,“ uvedl Tomáš Kotora, předseda plaveckého oddílu Slavia VŠ Plzeň.

Týmová fotografie klubu Slavia VŠ Plzeň, který si na závěr roku vyplaval 11 titulů mistra České republiky. O pět z nich se zasloužil Jan Šefl (v dolní řadě třetí zleva –  šedá mikina).
Šefl si doma vyplaval pět titulů

„Navíc Honza vždy byl a je mimořádně poctivý sportovec, doslova Mirek Dušín českého plavání. Vždy se vůči dopingu vymezoval, tomu sportu hrozně moc obětoval. Absolutně nevěřím tomu, že by mohl úmyslně dopovat. Celé mi to přijde jako nějaký nemístný žertík, který si z něj někdo udělal. Anebo něčí zlý úmysl,“ míní Kotora.

„Bohužel, asi i v plavání stejně jako třeba v tenise  bude muset platit, že sportovci si budou muset dávat velký pozor na své věci, na své pití atd., zda jim tam třeba někdo něco nenasypal a nepokusil se je zdiskreditovat. Doufám, že se celá ta věc vysvětlí a pokud skončí Honzovým potrestáním, tak spíš symbolickým, aby mohl ještě dál závodit. Co vím a jak ho znám, tak v posledních dnech si prožil šílená muka, která si určitě nezaslouží,“ dodal šéf plaveckého klubu Slavia VŠ Plzeň.

Rozhovor s Janem Šeflem si přečtete v úterním tištěném vydání regionálních Deníků.

Jan Šefl
Motýlkáře Šefla museli přemlouvat na dvoustovku
První místo získala štafeta ve složení Šperl, Kutil, Šefl a Šimáček výkonem 3:49,80 v polohovém závodě na 100 metrů  na plaveckém mistrovství republiky v Pardubicích.
Plavec Šefl ze Slavie vybojoval sedm medailí