Vedoucí tým extraligy podlehl ve 45. kole Mladé Boleslavi 1:4 a doma tak Indiáni poprvé v sezoně nezískali ani bod. Přišlo to však až ve čtyřiadvacátém utkání na vlastním ledě.

Co bylo platné, že Škodovka v souboji s dvanáctým týmem soutěže měla opticky navrch, když větší hlad po vítězství projevovali hosté, bojující o o play-off.

V úvodu zápasu vyslal atakovaný Indrák ještě do šance Moravčíka, jenže boleslavský  Růžička stihl zasáhnout.

Poté při vyloučení Němce  Indiáni sice soupeře svírali, ale znovu to byl jen Moravčík, který z dálky trefil boleslavskou tyčku.

Naopak hosté hned svou první početní výhodu využili. Klepiš zpoza branky nabíjel a nekrytý Urban pálil k tyči.

V dalším oslabení sice škodováci drželi soupeře daleko od gólmana Svobody, v závěru však měli namále.  Mertl na poslední chvíli vložil hůl do Orsavovy střely, mířící do odkryté branky.

Při úterní nehodě se naštěstí nikdo vážně nezranil.
Zdrogovaný řidič boural u Všerub

Emoce v úvodu druhé třetiny rozvířila bitka.

Boleslavský Němeček trefil vysokou holí Hollwega, který odpověděl pěstmi. Jenže zatímco plzeňský hráč byl vyloučen na pět minut a do konce zápasu, Němeček kromě bouře nevole od fanoušků slízl jen menší trest. Domácí tříminutové oslabení přestáli, ale zrovna když potřebovali povzbudit,  tak plzeňský kotel na protest proti svazovým sankcím za vulgarity v hledišti opět zmkl. Bojovná Boleslav pak překvapivě přidala druhý gól. Tečí zblízka se prosadil Pabiška.

Až po půlce zápasu se přes hostující obranu konečně protáhl Indrák a prostřelil Růžičku mezi betony.

To už domácí kotelníci rozpumpovali své hlasivky znovu naplno, ale obratu v zápase se nedočkali.

Hosté ve 48. minutě znovu v početní výhodě přidali třetí gól a i když Indiáni měli snahu, tak v závěru při hře bez brankáře inkasovali počtvrté. „Nic nám nešlo. Byl to zápas blbec, ale v pátek hrajeme znovu a věříme, že se zase vrátíme na vítěznou vlnu,“ řekl plzeňský útočník Jan Schleiss.

Ilustrační foto
Viktorii čeká v generálce osmý tým čínské ligy