Za mříže na osm až šestnáct let může poslat soud třiatřicetiletého muže, kterého kriminalisté od časného nedělního rána podezírali ze smrti taxikáře. Na základě pitvy, výslechů a důkazů, jež nasbírali, ho teď už stíhají. Taxikáře napadl a způsobil mu taková zranění, kterým podlehl na chodbě bytovky v Těšínské ulici na Doubravce.

„Z výsledků soudní pitvy vyšlo najevo, že smrt osmašedesátiletého muže nastala v souvislosti s fyzickým napadením. Vrchní komisař zahájil trestní stíhání třiatřicetiletého muže jako obviněného ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví a v pondělí byl z naší strany podán státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ okomentovala případ policejní mluvčí Pavla Burešová.

Ilustrační foto
Policisté rozplétají smrt taxikáře

Více informací teď policisté nesdělí.

Všemu ale zřejmě předcházel spor o peníze – taxikář muže přivezl po druhé hodině ranní domů, on mu údajně nechtěl zaplatit za jízdu a v domě, kam se za ním řidič vydal, došlo k potyčce s tragickým koncem.

Muže v bezvědomí našel na chodbě sedmatřicetiletý obyvatel domu, který zalarmoval záchranné složky. Zdravotníci taxikáři poskytli první pomoc a resuscitovali ho, ovšem marně. Policisté zadrželi podezřelého bezprostředně po příjezdu. Na chodbě našli teleskopický obušek, zabavili také opuštěný taxík stojící před bytovkou.

Kriminalisté opouštějí místo činu - bytovku v Těšínské ulici.
V domě na Doubravce ležel mrtvý muž. Policie zadržela podezřelého