„Čtyřiačtyřicetiletý řidič z Klatovska jel s Dacií Logan ve směru od Janovic nad Úhlavou na Klatovy. Na přímém úseku komunikace, údajně vlivem náhlé zdravotní indispozice, vjel s vozidlem do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím vozidlem značky Renault Thalia, které řídil čtyřiašedesátiletý muž, a následně narazil do dalšího protijedoucího vozidla Peugeot 206, s nímž jela padesátiletá řidička,“ popsala nehodu Dana Ladmanová z klatovské policie.

„Dacia po nehodě začala hořet, řidič se z ní ale dokázal sám dostat. My jsme ji po příjezdu uhasili,“ uvedl krajský mluvčí hasičů Petr Poncar. „Z místa nehody jsme do Klatovské nemocnice odvezli dva zraněné, čtyřiačtyřicetiletého muže a čtrnáctiletého chlapce,“ doplnil krajský mluvčí zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha. Jedním ze zraněných je právě Matějíček. „Pan předseda je v nemocnici, ale jeho zranění by neměla být vážná,“ řekl v pondělí odpoledne Deníku mluvčí klatovského soudu Jan Kasal s tím, že nešťastná událost nebude mít na chod soudu zásadní vliv. „Jen jsme zrušili tradiční měsíční poradu s předsedou a byla také zrušena jednání pana předsedy plánovaná na tento týden,“ uvedl Kasal.

„Dechové zkoušky vyloučily užití alkoholu před jízdou u všech řidičů,“ uzavřela Ladmanová. Odhadnutá škoda činí 140 tisíc korun. 

Nehoda dvou vozidel u Bojanovic.
FOTO: Sanitky odvezly od nehody tři zraněné muže