V Anníně se od pátku do neděle koná tradiční pouť s bohatým programem, i přesto, že musel být částečně kvůli opatřením omezen. „Chybí velké koncerty, akce ve vnitřních prostorách, rozhodli jsme se, že program bude na venkovních prostranstvích a snažíme se o maximální dodržování opatření. My jsme v podstatě před léta postavili a příliš na něm neměníme, kostra je stále stejná, mění se jen interpreti,“ uvedl za pořadatele Lukáš Milota.

V úvodu sobotního programu přijela na náves sklářská královna Ludmila III., poté následuje zábava při koncertech. Nechybí vystoupení Annínských žen, které si každoročně připravují zajímavé vystoupení i překvapení. Sobotní program zakončuje hlavní host kterým je letos Pavel Dobeš.

Ilustrační foto
Žena spadla z kola a způsobila si vážná zranění, lékař se k ní musel slanit

Královna se po přivítání také dočkala nových klenotů. „Vloni jsme kvůli nejasnostem přišli o korunku a snažili jsme se to nějak vyřešit. Nyní už máme novou od Hedviky Zahálkové z Kašperských Hor, od šumavské sklářky. Dodala nám i korále a náušnice. Aby se nestalo, že bychom museli řešit majetkové vztahy, tak korunku věnovala paní mně a korále a náušnice jsem koupil,“ sdělil Milota.

Klenoty se vyráběly poměrně narychlo. „Bylo to překvapení před poměrně krátkou dobou, tak jsem pracovala trochu pod tlakem, ale nakonec dobře. Dělala jsem s barvami, které mám ráda a protože akce je moc pěkná, tak pro ni člověk něco rád člověk vytvoří. Jsem velice ráda, že má sklářská královna šperky ode mě, jsem tím poctěna,“ řekla Zahálková, která se sklářskému řemeslu, byť jako koníčku, věnuje již 13 let.

Anenská pouť je také v knize rekordů, kdy šlo o počet Ann na jednom místě, letos se také plánuje jejich počítání a společné focení, ale tentokrát není pozvána agentura Dobrý den, o překonání rekordu se pokusí jinou pouť.