Tragický týden ve Strašicích bohužel pokračuje. V pátek zde zemřela žena. Během pondělního odpoledne byl nalezený mrtvý její údajný přítel.

V úterním vydání Rokycanského deníku jsme čtenáře informovali o smrti pětačtyřicetileté ženy. Ta byla za nejasných okolností nalezena v bytě bez známek života. „Předběžné výsledky soudní pitvy však vyloučily, že by k úmrtí ženy došlo v důsledku cizího zavinění," konstatovala policejní mluvčí Hana Kroftová.

Ihned se samozřejmě vyrojily nepravdivé informace, že na smrti nešťastnice má mít podíl její dvaačtyřicetiletý přítel. Ten však někdy před patnáctou hodinou byl nalezený mrtvý. Spáchal sebevraždu oběšením. Včera proběhla nařízená soudní pitva. „Předběžné výsledky jako příčinu smrti stanovily udušení z oběšení. Cizí zavinění bylo vyloučeno. Případem se zabývá Služba kriminální policie a vyšetřování v Rokycanech," uzavřela Kroftová.

Na webu Rokycanského deníku se vyjádřil k oběma úmrtím člověk, který zřejmě oba zemřelé znal. „Žena byla v podnájmu u Čecha, v bytě kde ji našli. S dalšími Slováky a se dvěma dětmi. Ten den, a rozhodně nejen ten, ji opět přítel surově zbil. Pár hodin na to zemřela. Jsou na to svědci, kteří ji na několika místech v den smrti zkrvavenou viděli," sdělil autor s iniciálami J. V. „Bohužel dnešní bezohlední občané ji neposkytli pomoc. Proč by? Byla to přece ochmelka. Cožpak opilý člověk nemá právo na pomoc? Přítel, co ji týral a údajně nemůže za její smrt, se v pondělí oběsil. Také ve Strašicích. Asi tak nevinný nebyl a radši se potrestal sám," má jasno autor příspěvku.

Starosta obce Jiří Hahner Deníku potvrdil, že ani v jednom případě úmrtí se nejednalo o občany Strašic. „Dvaačtyřicetiletý muž pře-spával v opuštěné garáži, kde svůj život ukončil," dodal Hahner.

Na Rokycansku to však není ojedinělý případ sebevraždy. Druhého června ukončil svůj život skokem z rozhledny na Kotli devětačtyřicetiletý muž.

Pokračování na straně 3 čtvrtečního vydání Rokycanského deníku.