U silnic v Plzeňském kraji bude ve středu na rychlé řidiče čekat více policistů s radary a pokutovými bloky než obvykle.

Koná se Speed Marathon, velká preventivní akce, již s policisty připravovali občané. Až do konce února mohli prostřednictvím webu bezpecnecesty.cz posílat své tipy na místa, kde se jezdí příliš rychle a kde by se mělo měřit. „Na území Plzeňského kraje máme tedy natipováno přibližně 100 míst dle přání občanů, přičemž nejvíce návrhů jsme obdrželi na území Domažlicka a Plzně-venkova. Policisté se budou snažit vyhovět přáním veřejnosti, ovšem s přihlédnutím na skutečnost, aby byla kontrola na místě technicky proveditelná a byla rovněž pro účastníky silničního provozu bezpečná,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová.

V objektu, kde dříve sídlilo Tesco, byl otevřen Lidl a Hervis.
FOTOGALERIE: Prior ožil, ale je jisté, že ho časem zboří

V seznamu, ze kterého policie vybírala, je například Gerská ulice v Plzni ve směru do centra, silnice I/26 ve Stodu na příjezdu z Holýšova, Janovice nad Úhlavou na Klatovsku, výjezd na Smolárnu ve Strašicích na Rokycansku, přeložka Meclova na Domažlicku nebo několik ulic v Tachově či Stříbře.

Kde policisté doopravdy budou, nechtěli z taktických důvodů zveřejnit. „Budeme se ale snažit navštívit co nejvíce míst,“ dodala Pavla Burešová.