Při natáčení posledních tří dílů třetí řady Policie Modrava filmaře na Šumavě potrápilo zejména počasí. Jednou bylo obrovské horko, jindy zase zlobil déšť. Uvedl to režisér Jaroslav Soukup.

6. DÍL – NEZNÁMÝ ÚTOČNÍK

Nelehké byly pro štáb scény v motorovém vlaku jedoucím v seriálu v noci. Točilo se ale ve dne na nádraží v Nemilkově. „Byl slunečný den, venku vedro 32 stupňů Celsia. Ovšem v motoráku, který měl zalepená okna černými fóliemi, bylo kolem čtyřiceti. Obdobně jsme se „trefili“ do počasí ve scénách, které jsme natáčeli ve velkém skleníku ve Velharticích. Tam tedy bylo vedro! Slunce do nás pralo, bylo tam přes čtyřicet stupňů,“ popsal Soukup. Zato při natáčení u rybníku Dalovák u Tedražic to bylo opačně. Byla zima a celý den pršelo. Herečka Bára Nesvadbová v plavkách drkotala zuby.

7. DÍL – VYHASLÝ PŘÍPAD

Přívalové deště na Šumavě totálně rozmočily terén. Největší problém měli filmaři při natáčení u chaty majora Koutného. Tam je svažitý terén a hrací auta nemohla vyjet, štáb je musel opakovaně vytlačovat. Vznikly tam v trávě hluboké koleje, což majitelku chaty vůbec nepotěšilo.

8. DÍL – NÁVRAT Z AUSTRÁLIE

Některé scény se odehrávají na zpustlém vesnickém statku. S tím se filmaři dost natrápili. „Buď statek vyhovoval z hlediska exteriérů, ale byly tam nevhodné interiéry, anebo tomu bylo opačně. Takže jsme to po čase marného hledání vyřešili tak, že exteriéry jsme natočili ve statku v Kašovicích a interiéry o 14 km dál v Čeleticích. Z hlediska produkce to není žádná sláva, ale jinak to bohužel nešlo,“ prozradil Soukup. Dodal, že zajímavé exteriéry se točily u vyhořelého stavení, tzv. staré Vágnerky mezi Karlinou pilou a Červenou. Tam se stala před lety tragédie, když tam uhořel starší muž se svou smečkou psů. „Pro natáčení jsme potřebovali starou studnu, kde se najde mrtvola, ale tam studna nebyla. Tak jsme si ji vybudovali,“ uzavřel režisér.

Pokračování za týden