Ve čtvrtek v okresním soudě Plzeň - město rozhodla soudkyně Lucie Bočková o nevině vysoce postaveného policisty Vladimíra Slavotínka.

Ten jel 21. září loňského roku s kolegou po Karlovarské třídě, kde je najížděním a tzv. myškou ohrožoval třiapadesátiletý řidič J.V. Slavotínek s kolegou zapnuli majáky a snažili se řidiče přimět k zastavení. Ten jim ale začala ujíždět. Po krátké honičce se policistům podařilo J.V. donutit k zastavení. Načež Slavotínek vystoupil a vydal se se zbraní v ruce k autu řidiče. Tam ho sprostě oslovil a vyrazil mu telefon z ruky. Řidič mluvil i o fyzickém napadení.

Slavotínek byl proto státním zástupcem na popud poškozeného obviněn ze zneužití pravomocí úřední osoby a hrozilo mu až pět let vězení.

Ve čtvrtek se ale ukázalo, že řidič si vyprávění značně přibarvoval a na fyzické násilí vůbec nedošlo.

Státní zástupce Jiří Rychtr navrhoval podmíněný trest ve výši 12 měsíců. Soud dnes ale rozhodl, že se tento čin bude řešit pouze jako možný kázeňský přestupek. Případ předává státní policii k dalšímu řešení.

Verdikt ale není pravomocný. Státní zástupe si ponechal lhůtu pro odvolání.

Obžalovaný policista Vladimír Slavotínek, zástupce velitele krajské zásahové jednotky PČR stanul před  Okresním soudem Plzeň - město.
Policista zasahoval proti řidiči na Karlovarské se zbraní, stanul před soudem