Ředitelka spojeného vzdělávacího celku Gymnázia a SOŠ Drahomíra Rancová i tuto možnost při obřadu vzpomenula: „Ráda bych vás teď pozvala, abyste se za pár let zase do své školy přišli podívat. Nejsem si ale jistá, jak situace dopadne,"konstatovala.

Rodiče zajímá, jak záměr kraje na přestěhování střední odborné školy do budovy učiliště v ulici Mládežníků dopadne. Zmíněné zařízení totiž přestane existovat a hlavní obory by měla vyučovat Střední škola v Jeřabinové ulici. Po zemědělcích a lesácích zbude od června v ulici Mládežníků prázdný objekt hned vedle nového objektu gymnázia. O- všem neupravený pro potřeby nové výuky, tedy bez laboratoří a podobně, a ani velikostní nevyhovující. Na rozdíl od starého gymnázia, které je města, jde ale o majetek kraje. O důvodech k záměru stěhování i protiargumentech školy jsme už podrobněji informovali. Včera jsme se na novinky v situaci zeptali Jaroslavy Havlíčkové ze školské- ho odboru KÚ Plzeňského kraje. „Záměr trvá," sdělila, „pro definitivní rozhodnutí chybí ale nějaké podklady. Hlavně zpracování technické studie na využití budovy. Až ho dostaneme, budeme jednat dál." Situace tedy uzavřená není.

„Nepočítám s tím, že by se škola stěhovala," uvedl včera starosta Vladimír Šmolík. „Budova vznikla pro gymnázium a mělo by to tak zůstat. Čtyři generace už tam vystudovaly. O alternativách jsme neuvažovali a ani bych nechtěl budovu něčemu jinému přizpůsobovat. Spíše bych viděl jiné využité pro učiliště."