Připomeňme jen, že kontroly se na počátku týdne zaměřily na jeden z nejrizikovějších pokrmů, a to na tatarák. Pod falešnou identitou si je inspekce objednala v několika provozech a odebrala sedm vzorů, pro kontrolu přítomnosti salmonely, listerie a stafilokoka. Nejdůležitější výsledky měly být známé do tří dnů, komplexní do deseti. Podle dosavadního průběhu laboratoř nezjistila závažnější problém. „Dle vyjádření vedoucí laboratoře v Plzni mohu sdělit, že vzorky tataráků, odebrané minulý týden, byly laboratoří vyhodnoceny ve sledovaných ukazatelích, tedy Salmonella, Listeria monocytogenes a Staphylococcus aureus, jako nezávadné. Odebrané vzorky tataráků jsou tedy v pořádku," uvedl Roman Buras z hygienické stanice v Rokycanech.

Navštívené provozovny tak mohou očekávat návštěvu další. Tentokrát ohlášenou a bez obav. To kvůli závěrečnému protokolu a proplacení pokrmů, které bylo potřeba připravit inspektorům.

Ze čtvrtečního vydání Rokycanského deníku.