„Stalo se to na konečné zastávce v Husově ulici, do vozu nastoupila žena a muž. Po chvíli se ozvalo volání o pomoc. Muž totiž ženě ukradl mobilní telefon," začíná své vyprávění řidič. Fleisig na lupiče zakřičel, ten se však dal na útěk.

„Dohnal jsem jej po několika desítkách metrů. Chytil jsem mu ruku, kde držel mobilní telefon a v tu chvíli se ohnal a praštil mě do obličeje," pokračuje v popisu dramatické situace Fleisig a dodává: „Srazil jsem jej na zem, ale vyškubl se mi a dal se znovu na útěk."

V té době ještě řidič ranní linky netušil, že muž, kterého pronásleduje, je Rumun, který si ve své domovině odseděl sedm let za znásilnění a v Plzni již jednou prokazatelně kradl. „Nevím, jak bych reagoval, kdyby na mě vytáhl nůž nebo jinou zbraň," rekapituluje zpětně Fleisig

Pronásledování prchajícího lupiče skončilo mezi nástupišti na autobusovém nádraží. Fleisig jej chytil za košili, ale Rumun si ji zdatně přetáhl přes hlavu a do půl těla pokračoval ve svém velkém útěku. „Dohnal jsem jej, když se vracel zpět k trolejbusu. Podrazil jsem mu nohu a zalehl ho. V tu chvíli mi na pomoc přispěchal náhodný kolemjdoucí. Společně jsme jej drželi a přihlížející lidé zavolali policisty. Muž se vzpouzel a vyhrožoval, že si nás najde," uzavírá líčení dramatické honičky Fleisig.

Policisté následně cizince obvinili z loupeže a dali podnět k vzetí do vazby.