„Hlídka byla na základně upozornění na místo poprvé vyslána hodinu před půlnocí. Dvojice uvedla, že mají poruchu a čekají na odtah. Když provedla hlídka na místě hodinu po půlnoci kontrolu, byla celá rodina stále ve voze. Paní oznámila, že se nemohou dovolat manželovu otci z Domažlicka.

Vůz již opravili, ale nemají peníze na benzin a potřebují je od něj,“ uvedl velitel klatovské městské policie František Kacerovský. Dodal, že o spolupráci byli požádáni kdyňští policisté, kteří seniora kontaktovali, ten ale prohlásil, že se synem a jeho rodinou nechce nic mít společného a odmítl jim jakkoli pomoci. Protože teploty padaly pod nulu a byly obavy o zdraví dětí, vzbudili v půl třetí strážníci pracovnici orgánu péče o dítě a přivezli ji na místo.

„Protože ale nebylo nezletilé děti kam umístit a navíc se ženě podařilo obstarat peníze na benzin, bylo rodině umožněno natankovat a odjet k jejich kamarádce. Situaci v rodině ale prověří orgán sociálně-právní ochrany dětí z Plzně,“ uzavřel Kacerovský.

METALFEST OPEN AIR 2019
Virus mění plány pořadatelů. Známe nové termíny