Se ziskem absolutního prvenství se z gastronomického festivalu Plzeňská vařečka o víkendu vrátil tým Café PapáTo.

Kuchařinky z tohoto rokycanského podniku se rozhodly soutěžit v kategorii slaný quiche. Po zvažování, který z typů francouzských koláčů upřednostnit, přihlásily rovnou dva. Jednak svou variantu zelného s parmskou šunkou plus lněnými semínky a pak špenátový s kozím sýrem, brusinkami a piniemi.

„Příprava byla dost náročná a podílel se na ní celý náš ženský tým. Vedle soutěžení jsme se chtěly prezentovat širší ukázkou nabídky. Roli sehrál i předpokládaný počet návštěvníků, a tak jsme před akcí pekly celou noc," sdělila Slavěna Milnaříková.

Odborná porota, v níž byli třeba šéfkuchaři Sapík, Babica či další, nehodnotila jen soutěžní pokrm, ale i celkovou úroveň a estetiku jednotlivých stánků, které pokrmy prezentovaly.

Café PapáTo dalo na výběr slané i sladké dobroty. Konkurence byla ovšem velká, do soutěže se zapojilo také deset plzeňských restaurací, leckdy s velmi složitým menu. Tím více vynikl úspěch rokycanské party. Nejen, že zvítězila v kategorii slaný quiche, ale stala se i absolutním vítězem. „Moc nás potěšilo, že naše úsilí bylo takhle oceněné, a určitě se chceme snažit dál," říká Eva Wágnerová. „Záměrů máme ještě spoustu."

Vedle radosti byla členkám týmu odměnou také výhra pět dnů v Itálii, které stráví v restauraci s michelinskou hvězdou a jejími kuchaři.

„Nevíme, do čeho jdeme, podrobnosti ještě neznáme. Vzhledem k tomu, že je Itálie vyhlášená svou gastronomií, slibujeme si ale od pobytu nové zkušenosti a nápady. Zvláště, když budeme pracovat s kuchaři z michelinské restaurace. Moc se na to těšíme," uvedla Milnaříková.