Jednalo se o trestné činy krádež, porušování domovní svobody a loupež. Jeden z pachatelů, který si odpykával trest ve věznici u Žatce za spáchanou majetkovou trestnou činnost, na vycházce okrádal seniory společně s o dva roky mladším komplicem.
Kriminalisté z Rokycan už zahájili trestní stíhání čtyřiačtyřicetiletého muže z Mikulova. Ačkoliv byl v době spáchání skutků jeho pobyt ve věznici v Novém Sedle u Žatce, v době vycházky se dopustil trestné činnosti. Zrůdné je, že za oběť svých činů si vybral právě seniory.
Předem domluvený scénář dvou kompliců měl díky krádežím přispět k získání finanční hotovosti pro jejich potřebu. Následky svého jednání si zřejmě nepřipouštěli.
První případ se měl odehrát 10. března v brzkých ranních hodinách v Příkosicích. Na místo přijeli oba pachatelé společně s promyšleným plánem. Starší z nenechavců vystoupil u rodinného domu, kde násilím překonal zámek u dveří. Vnikl dovnitř a prohledal obydlí. Odcizil hotovost vyšší než tisíc korun, televizor a nůž. S ukradenými věcmi prostory opustil. Druhý pachatel čekal nedaleko. V té době se však vzbudil okradený senior, který se začal v domě pohybovat. Toho si všiml obviněný a vrátil se zpět. Na staršího muže a jeho ženu vytáhl nůž a požadoval od nich peníze.Ti ale tvrdili, že žádné nemají a nakonec s lapkou svůj vlastní televizor, který jim odcizil, vyměnili za tisíc korun.

Dokončení v zítřejším vydání Rokycanského deníku.