Filtry víkendovou porci lidí zvládly hravě. Návštěvníci si pochvalovali i to, že teplota v bazénu je kolem 21 stupňů Celsia, v malém bazén-ku pak ještě o stupínek vyšší.

Jeho rekonstrukce přes obavy naštěstí začátek sezóny stihla. Sice se muselo chvíli po otevření čekat kvůli speciálnímu nátěru, jehož aplikace vyžadovala patnáctistupňovou denní teplotu, ale i to vyšlo. Též nová skluzavka a vodotrysk v podobě houby přispívají ke spokojenosti. „Jen tam teď neustále musí dohlížet plavčíci, protože obě atrakce, hlavně stříkající voda, lákají i starší děti. Bazének je ale určený jen těm do deseti," kon- statoval Moravec.

Přesto se ale už vyskytlo i pár stížností na pouštění barvy. „Kontroloval jsem všechno a nikde jsem se neobarvil, jak stálo v připomínce. Ani pod vodou jsem neobjevil pouštějící barvu. Jen u krajů, v místě dilatačních spár vyrov- návajících rozpínání a smrš- ťování okolního betonu, se to trochu lepí. Protože stavba je v záruce, firmu už jsem uvědomil," uvedl Moravec. V pondělí měl podle dohody věc prověřovat i technický dozor.

V letošním roce prošlo koupaliště rekonstrukcí další části dna, vyžádala si 2 528 707 Kč. Přibyla i nová dřevěná kabina poblíž vchodu, jejíž součástí je další občerstvení, obojí za 2 400 821 Kč, a za 2 839 060 (vše bez DPH) se uskutečnila rekonstrukce dětského bazénu.

V horkých dnech je nyní možné získat občerstvení na třech místech areálu. Čtvrté, v už zmíněné nové kabině, převzal provozovatel před týdnem a podle slov Moravce ho rychle zařizuje. Co nejdříve by tedy mělo být v chodu.

V obležení je i ´koupaliště´ v Kamenném Újezdu. „Jedná se ale pouze o vodní nádrž," upozornila starostka Jarmila Vaňourková a dodala: „V rám- ci výběrového řízení jsme letos získali nového nájemce pro tamní kiosek. Zároveň bude udržovat zeleň a pořádek kolem nádrže.

Koupání v Újezdu začalo minulý týden a je hodně využívané. Třebaže jde o nádrž a vstup do vody je na vlastní nebezpečí, obec dbá na čistotu.