Oproti minulým komunálním volbám bylo sestaveno méně kandidátních listin. „Přijali jsme jich sedmasedmdesát, kdežto v roce 2010 jich bylo bez jedné skoro rovná stovka tedy devětadevadesát," uvedla za registrační centrum vedoucí správního odboru Městského úřadu Rokycany Ladislava Plimlová. Do boje o hlasy voličů vytáhly politické subjekty na levé i pravé straně spektra, ovšem hodně je i nezávislých.

V samotném okresním městě ovšem bylo podáno kandidátek stejně jako předtím, to znamená devět. „Jedná se o Rokycanské patrioty, Pro naše Rokycany, ČSSD, ODS, TOP 09, KDU ČSL, ANO, KSČM a Strana Práv Občanů," informovala Plimlová.

Z pěti kandidátek pak budou moci občané vybírat v Mirošově, Dobřívě a Volduchách. Čtyři dali dohromady Mýtští, Holoubkovští a Cheznovičtí. Po třech Rakovští, Všeničtí a Veselští.

Dvě kandidátní listiny mají v Oseku, Mešně, Medovém Újezdu, Litohlavech, Kornaticích, Klabavě, Kamenném Újezdu, Hůrkách, Ejpovicích a Těškově.

Nejjednodušší situace při rozhodování je pak pro voliče v Březině, Bušovicích, Kakejcově, Nevidě, Příkosicích, Skořicích, Smědčicích, Svojkovicích, Štítově, Těních, Trokavci a Vískách, kde je předložená jen jedna kandidátní listina.

Více v dnešním vydání.